Dyka på Maldiverna

De varma havet vid Maldiverna har hög synlighet under hela året, med vatten som är tillräckligt klart för att se passerande fisk så långt som femtio meter bort ibland. Lägg till att det fantastiska bildandet av över 3000 korallrev och friflytande tidvatten av monsuner även finns att beskåda. Resultatet av dessa perfekta förhållanden har skapat ett av världens rikaste dykområden vid korallrev och här kan du boka hotell på Maldiverna.

Över ett tusen arter av fisk och andra undervattensvarelser bebor de maldiviska vattnen. De monsun tidvatten i Indiska oceanen skapar en samling av små havsdjur samt mikroskopiska växtceller. Detta i sin tur skapar ett nav för alla typer av undervattens arter som samlas i dessa vatten och de lockas av överflödet av mat. I Maldiverna kommer du att få se allt. Från små räkor och grupper av färgglada simmare till de magnifika mantorna och hajarna och ett vakande öga ger dig nog intryck att ge dig minnen för en livstid.

Det bästa är att du behöver inte vara en professionell dykare för att njuta av Maldiverna. Alla orter och safaribåtar ger dig grundläggande till avancerade utbildningar med väl övervakade dykningsfaciliteter av hög standard. Även den mest motvilliga dykaren kan njuta av det maldiviska undervattenslivet på ett dyk med ledning av erfarna dykinstruktörer. Ett dyk i ett hus i revet är lika givande, allt du behöver göra är att simma några minuter från stranden. På grund av det oräkneliga antal rev som hittats bland de 26 atollerna i Maldiverna, är allt du behöver göra att resa 15 till 60 minuter med båt att ta sig till en annan dykplats varje dag.

Dyk i Maldiverna äger vanligtvis rum längs en Faru (rev), en Thila (ett nedsänkt akvarium) som rev, på en kanal där atoll möter havet, eller på ett vrak. Nattdykning är särskilt vackert så det bör du inte missa om du besöker Maldiverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *