Sömnlöshet

Hur ska man egentligen komma till korta med den sömnlöshet som drabbar så många? Sömnproblem är oerhört vanligt. Man kan inte sova, trots att man är trött. Det finns en del praktiska tips som man kan ta till sig om man vill komma till korta med detta problem, vilka finns samlade i den artikel du hittar här – http://jagkaninte.se/kan-inte-sova/

Det de flesta gör fel är att man inte analyserar problemet innan man försöker lösa det. Man gör halvdana försök att åtgärda problemet, utan att riktigt först tänka ut vari det har sin grund. Vidare kan man göra vissa saker fel – som att ställa in sig på att man absolut måste sova åtta timmar på en natt (alla behöver inte det – punkt slut). Trötthet är inte bara fysiskt utan också mentalt.

Vidare ges, i den ovan nämnda artikeln, praktiska tips för hur problem som dessa kan lösas. Måste man kanske skiljas ifrån eller ha ihjäl sin snarkande partner? Måste man sluta se skräckfilmer om kvällarna? De flesta har förstås sömnproblem som är svårare att förklara. Man kan helt enkelt ha för mycket att göra – för mycket att ständigt tänka på. Det finns liksom ingen tid där hjärnan får utrymme att vila. Jag upplever ofta detsamma när jag är i färd med att färdigställa en universitetsuppsats. Hjärnan kan aldrig riktigt nå den där lägre nivån av aktivitet som krävs för att sömn ska äga rum.

Hur som helst, ta en titt på artikeln. Eventuellt så innehåller den något som kan vara den sömnlöse till hjälp!